728x90
반응형

Rosela Gjylbegu (로셀라 쥘베구) 노래에 반해 알바니아 노래를 이것 저것 들어보던 중, 우연히 찾은 노래.


참고로 알바니아 노래는 한 가수만 좋아하기에는 참 힘들어요. 좋게 말하면 다양한 장르를 잘 소화한다고 말할 수 있고, 나쁘게 말하자면 한 장르만 전문적으로 하는 게 아니라 그때 그때에 따라 별별 장르의 노래를 다 부른다는 것이죠.


이 가수 - Kaltrina Selimi (칼트리나 셀리미) 역시 마찬가지에요. 이 노래는 매우 좋은데 다른 곡은 전혀 다른 장르에 곡도 영...아니더라구요.


예전에 유투브에 Kënga Magjike 에서 부른 버전이 있었는데, 그건 못 찾겠네요.


노래가 참 잔잔하고 듣기 좋아요. 이런 노래 들을 때마다 알바니아어 공부를 하고 싶다는 생각이 마구 솟구쳐요. 다시 알바니아 가고 싶다는 생각도 마구 솟구치구요. 역시 문화의 힘은 강력해요.Harroj kur dal nga shtepia 

telefonin nuk e kam 

ndonjehere harroj dhe veten 

ndonjehere s'e di kush jam 

harroj emra dhe mbiemra 

çdo dite dhe me shume po ndihem bosh 

harroj gjithçka zemra ime 

po nuk harroj Ditlindjen ke sot 


Gezuar ditelindjen zemra ime 

Shpriti im po te uron 

E di nuk muund te jem prane teje 

sa here që ti feston 

Gezuar ditelindjen zemra ime 

Shpriti im po te uron 

E di nuk mund te jem prane teje 

sa here ë ti feston 

Pa mua pa mua 

Pa mua pa mua ti 

Pa mua pa mua 

Pa mua pa mua ti 


Harroj gjithçka per veten 

harroj nese egzistoj 

kete dite s'e kam harruar 

dhe çdo vit te jete njesoj 

trendafil un kam ne duar 

nje vend bosh per ty ne tavoline 

e me vetmine bej gezuar 

dhe 100 here per Dashurine 


Gezuar ditelindjen zemra ime 

Shpriti im po te uron 

E di nuk mund te jem prane teje 

sa here që ti feston 

Gezuar ditelindjen zemra ime 

Shpriti im po te uron 

E di nuk mund te jem prane teje 

sa here qe ti feston 

Pa mua pa mua 

Pa mua pa mua ti 

Pa mua pa mua 

Pa mua pa mua ti

반응형

Posted by 좀좀이

댓글을 달아 주세요